Kompletní seznam alergenů
Seznam potravinových alergenů,které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
1) Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich (nejedná se o celiakii)
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Jádra podzemnice olejné (arašídy)a výrobky z nich
6) Sojové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj
8) Skořápkové plody a výrobky z nich- jedná se o všechny druhy ořechů
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l vyjádřeno jako celkový SO2
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich
Alergeny u jednotlivých jídel na jídelním lístku jsou označeny písmenem A a příslušným číslem ze Seznamu potravinových alergenů.